Ressurser

Det finnes en rekke nettsider for sjakkinteresserte. Under finner du noen av dem. I tillegg kan du på Youtube finne mange instruktive og lærerike videoer.

Norges sjakkforbund

På sjakk.no finnes masse stoff om Norges Sjakkforbund, Ungdommens sjakkforbund, Skolesjakken m.m.

FIDE

Det internasjonale sjakkforbundets hjemmesider inneholder bl.a. oversikt over rating til alle registrerte sjakkspillere, inkl lokale spillere i vår klubb, i tillegg til masse annen info om sjakk.

Turneringsservice

Turneringsservice er både en webside og et dataprogram. Her finner en norske turneringer som klubbene legger ut. Du kan søke både i avsluttede, pågående og kommende turneringer. Påmelding til turneringer skjer her og en kan følge turneringer runde for runde. Klubbene bruker programmet Turneringsservice som publiserer turneringer og resultater direkte på websiden Turneringsservice.

Torsteins sjakkskole

NRK har lagt ut en sjakkskole med sin egen ekspert Torsten Bae. I alt ligger det ute 19 videoer.

Bergensjakk

Bergens Schakklub kaller selv siden for «Norges ledende side for sjakknyheter»

Sjakk1.no

Nettbutikk for sjakkinterreserte – bøker, brett, brikker, klokker m.m.

Sjakkhuset

Siden har både en nettbutikk og artikler av Torbjørn Ringdal Hansen

Nettsteder for å spille online

Chess.com

Chess.com er kanskje den mest kjente siden for å spille online. Det er gratis å registrere seg, men ved å betale en avgift slipper man reklame. I tillegg til å spille mot andre spillere eller mot en computer, finnes det instruktive oppgaver til hjelp for å forbedre sjakkferdighetene. Ved å betale får en adgang til flere hjelpemidler. Selv uten innlogging har en tilgang til noen av ressursene siden tilbyr.

Red hot pawn

I likhet med chess.com er dette nettstedet reklamefinansiert, men ved å betale en avgift slipper en reklamen. I tillegg kan en da spille i turneringer, bli med i klubber og klaner og spille «ladder» (stige) der en utfordrer en spiller over seg på stigen og hvis en vinner klatrer en opp på plassen over den en utfordret.

Lichess

På dette nettstedet kan du spille gratis uten reklame, men det er mulig å donere en gave til driften av siden.