Turneringer

Her er de fleste turneringer som «gamle» Haugaland sjakklubb, Sevland sjakklubb og «nye» Haugaland sjakklubb har arrangert, vært medarrangør for eller lagturneringer der klubben har vært representert og som er tilgjengelig på nett

Sommer BGP

Klubben inviterer til BGP på Skåredalen skole 24. juni 2023. Det vil bli spilt 6 runder, hver med 20 minutter. Påmelding og resultater finner du her.

Klubbmesterskap i Hurtigsjakk

25. mai og 1. juni 2023 avvikles klubbmesterskap i hurtigsjakk. Det spilles 2×3 runder. Det spilles 20 minutter + 2 sek tillegg pr trekk. Påmelding og resultater finner du her.

Lag-NM

18.-21. mai 2023 stilte Haugaland sjakklubb med tre lag i lag-NM i Bergen. Tredjelaget var et rent juniorlag. Resultatlista finner du her.

Biblioteksjakk

I vinterferien er det tradisjon at vi i samarbeid med biblioteket i Kopervik arrangerer en sjakkturnering på biblioteket. I år skjer det tirsdag 28. februar. Resultatene finner du her.

Klubbmesterskap 2023

Vårens klubbturnering er samtidig klubbmesterskap. Vinneren får et napp i en vandrepokal. Turneringen går over 7 runder og spilles med 90 min og 30 sek pr trekk. Johannes Melkevik gikk av med seieren.

Resultatene finner du her.

14 spillere i aksjon i 2. runde

Vestlandsserien sør 2022/2023

Helgen 3.-5. februar 2023 arrangerte Haugaland sjakklubb lagsjakk for Rogaland. Vi stilte selv med 5 lag, derav 2 i 1. divisjon. Dessverre var deltagelsen lav fra de andre klubbene i Rogaland, men 10 lag stilte til kamp. Haugaland 1 gikk av med seier i 1. divisjon og får dermed spille kvalifisering til eliteserien. Haugaland 3 vant 2. divisjon. Resultatene finner du her.

Romjulsturnering

Etter et par års opphold bl.a. på grunn av pandemien, kunne vi i år igjen arrangere den tradisjonelle romjulsturneringa på hotel Maritim. Det var god oppslutning med i alt 48 deltagere. Turneringen spilles med tidshandicap. Hvert parti ble spilt over 20 minutter fordelt på spillerne etter spillestyrke. Hallvard Haug Flatebø, Terje Bårdsen og Egil Melkevik tok pallplassene. Resultatene finner du her.

Vindafjord bibliotekturnering

28. desember arrangerte Sjakk og Samfunn en turnering på biblioteket i Ølen. Flere av våre klubbmedlemmer var blant de i alt 35 deltagerne. Resultatlisten finner du her

BGP november 2022

Haugaland Sjakklubb arrangerte 5. november en BGP-turnering med 20 minutters tenketid på Skåredalen skole. I alt 16 lokale deltagere deltok. Resultatene finner du her. På bildet ser du noen av deltagerne etter premieutdelingen.

NGP Lyn høsten 2022

Haugaland Sjakklubb inviterte 20. oktober til en NGP lyn-turnering. Dessverre var det bare deltagere fra egen klubb. Hallvard Haug Flatebø vant turneringen med kun ett tap. Resultatene finner du her.

Juniorenes høstturnering 2022

Juniorene i klubben hadde sin egen klubbturnering, delt inn i tre grupper etter spillestyrke. Du finner resultatene her.

Barneturnering

Noen av deltagerne og tilskuerne

Skår grendaforening på Karmøy har fått 9 sjakksett fra Sjakk og samfunn. Det benyttet velforeningen til å invitere til en turnering for barn lørdag 24. september 2022. Ingen i velforeningen hadde erfaring med sjakkturneringer og inviterte derfor Haugaland sjakklubb til å arrangere turneringen. Vi stilte med turneringsleder og en assistent, klokker og ekstra sjakksett. Det siste ble det bruk for da hele 24 barn meldte seg på turneringen. Medlemmer fra klubben fikk også være med, i tillegg til lokale barn knyttet til velforeningen. 2 av våre medlemmer tok utfordringen og gikk, ikke overraskende, ubeseiret gjennom 4 runder. Resultatene finner du her.

Klubbturnering Høsten 2022

Her finner du resultater for høstturneringen i langsjakk 2022.

BGP, NGP lyn og NGP hurtig Sommer 2022

18. og 19. juni 2022 arrangerte vi tre turneringer på Martim, der det også var deltakere fra andre deler i landet. Vi startet med BGP på lørdag formiddag. Deretter fortsatte det med NGP lyn. På søndag var det tid for NGP hurtig.

Resultatene fra BGP finner du her.

NGP lyn-resultatene finner du her.

NGP hurtig-resultatene finner du her.

Nm for klubblag 2022

Norgesmesterskapet for klubblag i 2022 ble arrangert i Drammen. Haugaland Sjakklubb stilte med 2 lag. Vi hadde håpet å stille med 3, men manglet dessverre en spiller. Resultatene finner du her

Klubbturnering våren 2022

Det var god oppslutning om denne klubbturneringen med i alt 21 deltagere, selv om flere av dem spilte bare én runde. Flere juiorer deltok også. Resultatene kan du se her.

Klubbturnering for juniorer mai/juni 2022

For juniorene ble det ble arrangert en klubbturnering med seks runder fordelt på tre klubbkvelder i mai/juni 2022. Resultatene finner du her. Noen av juniorene deltok også i den ordinære klubbturneringen.

Sigmund salamonsens minneturnering BGP

Med støtte fra Haugesund Sparebank og Skudenes og Aakra Sparebank, arrangerte Haugaland Sjakklubb 26. mars 2022 en BGP til minne om Sigmund Salamonsen. 30 barn og unge deltok med stor entusiasme. Turneringen gikk av stabelen på Sevland skole, der foreldre i samarbeid med klubben vår har startet en «filial». Resultatene fra turneringen finner du her.

Vestlandsserien sør 2021/22

Turneringen ble spilt i Sandnes og Haugaland sjakklubb stilte med 3 lag – 2 av dem i 1. divisjon og ett i 2. divisjon. Resultatene finner du her.

Lynsjakk

På klubbkvelden 17. mars 2022 spilte vi en uhøytidelig lynsjakk-turnering. Johannes Melkevik gikk av med seieren, mens Hallvard Haug Flatebø kom et halvpoeng bak. Egil Melkevik tok tredjeplassen. Resultatene finner du her.

Biblioteksjakk

Sevland sjakklubb har i mange år arrangert en turnering i Kopervik bibliotek i vinterferien. 2022 var første året den fusjonerte Haugaland sjakklubb stod som arrangør sammen med biblioteket. I år var det 16 deltagere. Hallvard Haug Flatebø gikk ubeseiret gjennom de 5 rundene. Resultatene finner du her.

Årsmøtesjakk

Etter årsmøtet 17. januar 2022, ble det tid til en lynturnering. En del måtte gå før alle rundene var ferdigspilt, så noen fikk seg noen lettvinte walkoverpoeng mot slutten. Resultatene finner du her.

Romjulssjakk 2021

Den tradisjonelle romjulssjakken måtte dessverre avlyses pga smittevern. I stedet ble det avholdt en lynturnering (5/5) på nett. Dessverre var det få deltagere. Halvard Haug Flatebø gikk av med seieren.

Novemberlyn

Siste klubbkvelden i november 2021 ble det spilt en uoffisiell lynturnering. Johannes Melkevik gikk ubeseiret gjennom alle 7 rundene. Resultatet finner du her.

Klubbmesterskap høst 2021

Høstens klubbmesterskap går over sju runder. Resultatene finner du her.

Klubbmesterskap for ungdom

I oktober/november 2021 kjørte vi en uoffisiell seks-runders turnering for de yngste i klubben med totalt 11 deltagere fordelt på to grupper. Dessverre har teknikken sviktet litt, slik at B-gruppen ikke vises, men her kan du se resultatene fra A-gruppen.

Haugaland Lyn gp

30. september 2021 arrangerte vi en lyn NGP-turnering. Det var kun deltagere fra egen klubb. Hallvard Haug Flatebø gikk av med seieren etter å ha slått Sjur Ferkingstad i innbyrdes oppgjør. Begge endte på 8 av ni poeng. Resultatene finner du her.

Åpningslyn august 2021

Høsten 2021 flyttet vi til nye lokaler. Vi åpnet med en uhøytidelig lynturnering (3+2). Vi spilte en Bergerturnering med sju runder. Tor Arne Paulsen gikk ubeseiret gjennom alle rundene. Resultatene finner du her.

Sommeravsluting 2021

Vi avsluttet semesteret med en lynturnering både for juniorer og seniorer. 7 runer for seniorene og 5 runder for juniorene. Gledelig nå at vi har en større bredde både i topp og bunn. Resultatene finner du her.

Lyngurnering 3. juni 2021Coronaturnering

Nok en Berger lynturnering, også denne gang med 10 deltagere. Resultatene finner du her.

22. april 2021

Vi arrangerte en Berger lynturnering med maks 10 inviterte deltagere (pga smittevernregler). Resultatene finner du her.

Netturnering 25. mars 2021

Etter en periode hvor det har vært en viss åpning for fysisk spill, var det nå tilbake til nett igjen. God oppslutning denne gangen med 14 deltagere. Dette var den første turneringen i den fusjonerte klubben. Vi gratulerer Roar Flackè, Tor Arne Paulsen og Jarle Larsson med de tre pallplassene. Turneringen gikk over fire runder med 5 minutter + 5 sek tillegg pr trekk.

Vårturnering for barn 2021

Før påske avvikles en turnering for barn/ungdom over tre kvelder. Deltagerne er delt inn i to grupper/nivåret. De to første rundene ble spilt 11. mars. Det er mulig å delta selv om en ikke var med første kvelden. Resultatene finnes her. (Oppdatering: Pga innstramminger i smittevernet vil turneringen fullføres etter påske)

19. november 2020

Med 7 deltagere ble det bare 3 runder denne gangen. Det ble litt forandringer i toppen. Med seier i toppoppgjøret mot Tor Arne Paulsen, gikk Eirik Selsaas av med seieren i hele turneringen, mens Tor Arne tok sølvplassen. På tredje plass kom Dag Vister Hansen.

Høstturneringen i Sevland 2020

Pga smittesituasjonen var turneringen noe redusert. Resultatene ser du her.

24 september 2020 online

Det ble spilt 5 min + 5 sek tillegg pr trekk. Det ble samme medaljevinnere som forrige uke, men Jarle Larsson og Erik Selsaas byttet på sølv- og bronseplassen.

Online4/4 høsten 2020

Den siste online-turneringen i serien på 4 ble avsluttet 17. september. Det var ingen overraskelser på resultatlista.

Haugaland online høst3 10. september 2020

Dessverre litt få deltagere denne gangen, men det ga en av juniorene våre en mulighet til en pallplassering.

Haugaland online høst2 3. september 2020

Tor Arne Paulsen og Eirik Selsaas tok også de to øverste plassene på pallen denne gangen. Odd Eivind Svendsen kom inn i turneringen og tok en sterk bronseplass.

Haugaland online høst1 27. august 2020

Høsten startet som våren ble avsluttet – med onlineturnering. Vi kjører 4 turneringer og premierer bestemann etter alle turneringer. Tor Arne Paulsen har ikke mistet formen i løpet av sommeren og vant også i dag.

online lynturnering 18. juni 2020

På grunn av smittesituasjonen ble det ingen fysisk avslutning før sommeren. I stedet ble det enda en online lynturnering på chess.com

online lynturnering 4. juni 2020

Den 11. onlineturneringen ga et par overraskende enkeltresultater, men ingen store overraskelser i toppen.

online lynturnering 28. mai 2020

Fortsatt reguleringer av smittevernhensyn og derfor nok en netturnering. 5 min + 5 sek pr trekk. Denne gangen klarte to av våre unge lovende spiller å slå to mer rutinerte. Det lover godt for fremtiden.

Online lynturnering 21. mai 2020

Runde 9 med 9 deltagere. I Tor Arne Paulsens fravær benyttet Eirik Selsaas anledningen og tok hjem seieren.

online fisherturnering 14. mai 2020

Den første fisherturnering i klubben endte med seier til Tor Arne Paulsen. Dermed har han vist at han behersker også dette formatet.

online lynturnering 7. mai 2020

Runde 7 av vår online lynturnering hadde kun 7 deltagere og det ble spilt 3 runder.

online lynturnering 30. april 2020

Smittevertiltak gjør at vi fremdeles kun spiller online. Her er resultatene fra sjetterunde i lynsjakk. Litt lavere deltagelse i denne runden, men også en ny spiller.

online lynturnering 23. april 2020

Den femte onlineturneringen hadde 15 deltagere. Det ble spilt 5 min/5sek. Tallak Uberg Nærland tok sin andre seier med 5/5 poeng. Harm ten Napel fikk andreplassen med 4/t, mens Tor Arne Paulsen tok den siste pallplassen med 3,5/5.

online lynturnering 16.april 2020

Den fjerde onlineturneringen ble spilt med 5 min – 5 sek tillegg. 10 deltagere denne gangen. Denne gangen ble pallplassene møblert av Tallak Uberg Nærland, Tor Arne Paulsen og Johannes Melkevik.

online lyn-turnering 2. april 2020

Den tredje online-turneringen endte med seier til Tallak Uberg Nærland. Tor Arne Paulsen og Helge Andersen tok de to andre pallplassene. 12 deltagere denne gangen.

online lyn-turnering 26. mars 2020

Enda flere deltagere i vår ande online-turnering. 19 deltagere. Tor Arne Paulsen og Sigvat Steinsholt delte førsteplassen, mens Tallak Uberg Nærland tok bronsen. Det blir flere slike turneringer så lenge vi ikke kan samles fysisk pga virussituasjonen. Det er bare å melde seg inn i «Haugaland-sk» på chess.com.

online lyn-turnering 19. mars 2020

I alt 14 deltagere var innom turneringen. Tor Arne Paulsen, Eirik Selsaas og Helge Andersen tok pallplassene.

Klubbmesterskap i «GAMLE» HSK» juniorer våren 2020

Resultatene fra vårens klubbmesterskap for de yngste kan du se her.

Klubbturnering våren 2020

Runde 4 på Åkra 11. mars

Vårens klubbturnering var en felles turnering for Sevland sjakklubb og «gamle» Haugaland sjakklubb. Rundene ble spilt annen hver gang på Åkra og i Haugesund. En felles turnering har vært en opptur og gitt økt interesse og oppslutning. Resultatene finner du her. Pga koronaviruset ble turneringen avbrutt etter fire runder.

Vestlandsserien sør 2020

Sevland sjakklubb stilte med ett lag i hver divisjon, mens «gamle «Haugaland sjakklubb stilte med to lag i 2. divisjon. Sevlands lag kom på 2. plass i hver sin divisjon. For «gamle» Haugalandørstelaget var det kun 1.-laget som fikk en seier og det var i det interne oppgjøret mot andrelaget. Resultatet finner du her.

Uoffisielt NM i ultralyn

24.-25. januar 2020 arrangerte Haugaland sjakklubb uoffisielt NM i ultralyn på Scandic maritim. Deltagelsen ble dessverre lavere enn forventet, men det manglet ikke på innsatsen til de som spilte 100 runder med lynsjakk i ett strekk fra fredag kveld til langt ut på lørdag. Resultatlisten vises i bildet under. IM Kjetil Stokke ble suveren vinner.

Romjulsturneringen 2019

Turneringen ble arrangert på Scanic Maritim med 23 deltagere. Resultatene finner du her.

NGP julelyn 2019

15 deltagere – de fleste fra klubbene på Karmøy og i Haugesund, men også noen deltagere fra sørfylket og Hordaland – tok seg tid til å spille lynsjakk 5. desember 2019. Resultatene finner du her.

Hurtigsjakk i «GAMLE» HSK« for de yngste

21. og 28. november 2019 spilte de yngste turnering i hurtigsjakk. Resultatene finner du her.

Lynturnering «GAMLE» HSK» november 2019

Uoffisiell, men ikke useriøs turnering. Resultatet finner du her.

BGP-turnering 21. september 2019

17. deltagere kjempet om poengene i denne turneringen.

Høstturnering Sevland 2019

Resultatene finner du her.

Klubbmesterskap «GAMLE» HSK» høsten 2019

Det ble lav oppslutning om denne turneringen. Resultatene finner du her.

NGP lyn 29. august 2019

Resultatene finner du her.

Sommerlyn i «GAMLE» HSK» 2019

Premievinnere i sommerlyn 2019

Vårsemesteret ble avsluttet med en lynturnering med 16 deltagere fordelt på 2 grupper. Resultatene finner du her.

Hurtigsjakk 2019

I april 2019 arrangerte vi vår første hurtigturnering. Resultatene finner du her.

Vårturnering i Sevland 2019

Resultatene finner du her.

BGP vårturnering 2019

22 påmeldte til BGP-turnering. Resultatene finner du her.

NGP vinterlyn 2019

Bare deltagere fra de to sjakklubbene på Haugalandet denne gangen. Resultatene finner du her.

Biblioteksjakken 2019

Resultatene finner du her.

Åpent roglandsmesterskap for videregåene skoler 2019

Mesterskapet ble arrangert på Skeisvang videregående skole 15. februar. 61 deltagere fordelt på 13 lag deltok. Resultatene finner du her.

Maratonlyn «GAMLE» HSK« februar 2019

En uhøytidelig 45 runders lyn-turnering. Resultatet finner du her.

Vestlandsserien sør 2019

Turneringen ble arrangert på Tjensvoll bydelshus 27.-29. januar. Sevland stilte med 3 lang, 2 i gruppe A og ett i gruppe B. Resultatene ser du her.

Romjulsturnering 2018

God oppslutning om romjulsturneringen

«Gamle» Haugaland og Sevland sjakklubb arrangerte sammen en lynturnering med tidshandikap på Scandic maritim 30. desember 2018 med 44 deltagere. Resultatene finner du her.

NM for barn og unge 2018

Gruppe B og C

«Gamle» Haugaland sjakklubb og Sevland sjakklubb arrangerte sammen NM for barn og unge i 2018 på Scandic Maritim. Resultatene finner du her. Det var 269 deltager. Vi hadde fått med oss Tom Eriksen som turneringsleder.

Parallelt med mesterskapet spite Hallvard Haug Flatebø og Sjur Ferkingstad om Guinnes-rekorden i maratonlyn. Den slo de med glans og noterte 56 timer, 9 minutter og 37 sekunder.

Høstturnering i Sevland 2018

Resultatene finner du her.

høstturnering i «GAMLE» HSK» 2018

Mange påmeldte, men lavt frammøte førte til mange w.o. Resultatene finner du her.

Lynturnering i «GAMLE» HSK« september 2018

Resultatet fra denne turneringen finner du her.

NGP lyn august 2018

Resultatene finner du her.

Lynturnering i «GAMLE» HSK» august 2018

Vi startet høstesemesteret med en uoffisiell lynturnering. Resultatene finner du her.

Lyn med tidshandicap

På tross av tidshandicap var de beste best også i denne uoffisielle turneringen i april 2018. Resultatene finner du her.

Åpent Rogalandsmesterskap 2018

Turneringen foregikk på Scandic Maritim 9.-11. mars med 76 deltagere. Resultatene finner du her.

vårturnering i sevland 2018

Resultatene finner du her.

Klubbturnering i «GAMLE» HSK våren 2018

Resultatene fra klubbturneringen i langsjakk våren 2018 finner du her.

Haugalandsmesterskap i maratonlyn

45-runders lynturnering i februar 2018. Resultatet finner du her.

Vestlandsserien sør 2018

Turneringen ble arrangert på Skeisvang videregående skole 12.-14. januar. Sevland stilte med 2 lag både i 1. og 2. divisjon, mens «gamle» Haugaland sjakklubb hadde 2 lag med i 2. divisjon. Resultatene finner du her.

Klubbmesterskap i «GAMLE» HSK høsten 2017

Resultatene finner du her.

Klubbmesterskap i «GAMLE» HSK høsten 2017 – monradgruppe

Resultatene finner du her.

Lynturnering i HSK juni 2017

Resultatene finner du her.

Vårturnering i Sevland 2017

Resultatene finner du her.

Klubbturnering i «Gamle» hSK våren 2017

Resultatene finner du her.

Romjulsturnering 2016

Turneringen var på Skåredalen skole med 42 deltagere. Resultatene finner du her.

Karmøy BGP høsten 2016

Turneringen ble holdt i Karmøy kulturhus, Åkrehamn, 26. november. Resultatene finner du her.

Haugesund Grand Prix 2016

Turneringen ble avholdt på Scanic Maritim 14.-16. oktober med 59 deltagere. Resultatene finner du her.

Haugaland og Sevland BGP september 2016

Dette er den første turneringen etter at Haugaland sjakklubb ble stiftet. Turneringen ble avholdt på Skåredalen skole. Resultatene finner du her.

Høstturnering i Sevland 2016

Resultatene finner du her.

Haugaland Grand Prix – Åpent Rogalandsmesterskap 2016

Mesterskapet ble arrangert i Scandic Maritim 4.-6. mars med 67 deltagere. Resultatene du her.

Vårturneringen i Sevland 2016

Resultatene finner du her.

Karmøy BGP 2016

Turneringen ble avholdt 30. januar på Karmøy kulturhus, Åkrehamn, med 33 deltagere. Resultatene finner du her.

Romjulsturneringen 2015

Turneringen ble avholdt hos Wee-gruppen på Frakkagjerd. Det var 48 deltagere og resultatene finner du her.

Åpent kretsmesterskap for barn og unge 2015

Mesterskapet ble avholdt på Haugaland videregåene skole 17. oktober med 111 deltagere. Resultatene finner du her.

Høstturnering i Sevland 2015

Resultatene finner du her.

NM for klubblag 2015

Mesterskapet gikk av stabelen på Scandic Maritim 12.-14. juni med 190 deltagere fordelt på 40 lag. Tom Eriksen var turneringsleder. Resultatene finner du her.

Simultansjakk med Jon Ludvig Hammer

Storfint besøk på Scandic Maritim 11. juni. Jon Ludvig Hammer ble utfordret av 26 haugalandinger i simultansjakk. JLH gikk seirende ut av samtlige kamper. Dermed er resultatene røpet, men ta en titt her hvis du lurer på hvem utfordrerne var.

Vårtunering i Sevland 2015

Resultatene finner du her.

Romjulsturneringen 2014

Turneringen ble avholdt på Torvastad kulturhus med 36 deltagere. Det ble spilt med tidshandicap. Resultatene finner du her.

Haugalandet grand prix 2014

Turneringen ble avholdt i Torvastad kulturhus 28.-30. november med 36 deltagere. Roar Nærheim var turneringsleder. Resultatene finner du her.

Karmøy BGP oktober 2014

Turneringen ble avholdt på Torvastad kulturhus med 41 deltagere. Resultatene finner du her.

høstturnerning i Sevland 2014

Resultatene finner du her.

Karmøymesterskap bgp 25. mai 2014

Mesterskapet ble avholdt på Torvastad kulturhus med 20 deltagere. Resultatene finner du her.

Åpent karmøymesterskap 2014

Mesterskapet ble holdt på Torvastad kulturhus, men med lav deltakelse – kun åtte spillere. Resultatene finner du her.

NM for skolelag 2014

Mesterskapet ble holdt i Scandic hotel i april og hadde 121 deltagere fordelt på 28 lag. Resultatene finner du her.

Vårturneringen i Sevland 2014

Resultatene finner du her.

Romjulsturneringen 2013

Turneringen ble holdt på kulturhus med 44 deltagere. Resultatene finner du her.

Karmøy jule-BGP desember 2013

Resultatene finner du her.

Kretsmesterskap for rogaland 2013

Turneringen ble holdt på Torvastad kulturhus 11.-13. oktober med 22 deltagere. Resultatene finner du her.

Høstturnering sevland 2013

Resultatene finner du her.

Karmøy BGP/ugp april 2013

Dette var en første turneringen der Sigvat Stensholt var ansvarlig turneringsleder – den første i en lang lang rekke. Resultatene finner du her.

Karmøy vandrerhjemturnering mai 2011

Resultatene finner du her

Karmøymesterskap april 2011

Resultaten finner du her.

Karmøy hurtig NGP Februar 2011

Turneringen ble holdt på Radisson Blu Hotel i Haugesund med 53 deltagere. Resultatene finner du her

Fredtun treningsleir og BGP mars 2011

Resultatene finner du her