Om oss

Dagens Haugaland sjakklubb er en fusjon av Sevland sjakklubb og Haugaland sjakklubb.

Det startet på Sevland på Karmøy rundt 1969. Etter skoletid satt Sigmund Salamonsen med barn «hjemme på trappa» og spilte sjakk, og året etter fikk Sigmund & sjakkgjengen låne et klasserom på Sevland skole. Klubben ble formelt stiftet den 5. april 1974. Det var Sigmund Salamonsen som var leder den gang, og han var en ildsjel i mange, mange år. Sjakken ble en kjempestor aktivitet på Karmøy, og «alle» spilte sjakk – ja, slik føltes det ut i hvert fall, og slik var det i mange år. Sevland har hatt mange gode spillere og flere yngre medlemmer har vært blant landets beste i sine årsklasser.

I august 2016 ble Haugaland sjakklubb stiftet. Den hadde tilhold på Skåredalen skole i Haugesund og hadde medlemmer både fra Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord og Suldal. Spesielt barnegruppa trakk mange ivrige spillere.

Sevland og Haugaland sjakklubb samarbeidet om flere turneringer. Den største var NM for barn og unge i 2018.

Høsten 2020 ble det startet sonderinger med tanke på å fusjonere de to klubbene. Det endte med at begge klubbene i desember innkalte til ekstraordinære årsmøter. Disse gjorde enstemmige og positive vedtak om fusjon. I praksis ble fusjonen gjennomført ved at Haugaland sjakklubb la ned sin klubb og overførte midlene til Sevland sjakklubb. Deretter endret Sevland sjakklubb navn til Haugaland sjakklubb.

Barne- og undomsavdelingen til «gamle» Haugaland sjakklubb, Haugaland SKU, ble beholdt som «nye» Haugaland sjakklubbs barne- og ungdomsavdeling.

Det ble vedtatt at den fusjonerte klubben skulle ha spillested på Nord-Karmøy eller Norheim.

Du kan komme i kontakt med oss via e-post eller Facebook